Genel Not Ortalaması Yükseltme Sınavları Duyurusu

Öğrencilerin Ortalama Yükseltme Sınavlarına Başvurabilmesi İçin;

• Müfredatında bulunan tüm dersleri başarmış olmak,

• Bir öğrenci son yarıyıldan başlamak üzere en fazla üç dersten genel not ortalama yükseltme sınavına girebilir. Sadece  DD ve DC olan dersleri alabilir.

• En fazla 3 dersini belirten bir dilekçe ile 29 Ağustos-2 Eylül 2022 tarihleri arasında mesai bitimine kadar başvuran öğrenciler ortalama yükseltme sınavlarına katılabileceklerdir.

• Genel Not Ortalaması Yükseltme Sınavları 8-9 Eylül 2022 tarihlerinde yapılacaktır.

• Bu sınavlar sonucunda (AGNO)’su en az 2.00 olan öğrenciler mezuniyet hakkını elde eder.

• Bu sınav sonucunda AGNO’su 2.00’ın altında kalanlar kayıt yenileyerek, AGNO’larını 2.00 veya üzerine yükseltinceye kadar kayıt oldukları derslerin final sınavlarına girerler.

• Başvurular öğrencilerin kayıtlı olduğu akademik birimlere yapılacaktır. Sınav yeri ve saati akademik birimlerin web adresinden yayımlanacaktır. İletişim adresleri için tıklayınız.