2022-2023 Eğitim Öğretim Yılı DGS Kayıt Duyurusu

1. Üniversitemize yerleşen adaylar, Yükseköğretim Kurulu Başkanlığının e-devlet kapısı üzerinden sunduğu ‘’Üniversite E-Kayıt’’ uygulamasını tıklayarak, https://www.turkiye.gov.tr/yokuniversite-ekayit adresi üzerinden 08-12 Eylül 2022 tarihleri arasında elektronik kayıt işlemlerini gerçekleştirebileceklerdir.

1. Elektronik kaydı tercih etmeyen veya zorunlu nedenlerle elektronik kayıt yapamayan adaylar, Üniversitemiz akademik birimlerine şahsen başvurarak 12-14 Eylül 2022 tarihleri arasında kayıt yaptırabilirler. Belirtilen tarihlerde kayıt yaptırmayan adaylar kayıt hakkını kaybedeceklerdir.

1. Üniversitemize şahsen müracaat ederek kayıt yaptırmak isteyenler, önlisans diploması/geçici mezuniyet belgesi veya E-Devlet üzerinden alınan mezuniyet belgeleri ve 2 adet fotoğraf ile işlemlerini yaptırabileceklerdir.

1. Kayıt yaptıran öğrencilerin muafiyet işlemlerinin yapılabilmesi için 26 Eylül-7 Ekim 2022 tarihleri arasında fakültelerine transkript ve ders içeriklerini sunmaları gerekmektedir.

1. Yükseköğretim Bilgi Sisteminde aynı anda örgün iki lisans programına kayıt olunamamaktadır. Üniversitemize kayıt için müracaat eden adayların YÖKSİS’ten kontrolleri yapılacak başka bir yükseköğretim kurumun örgün lisans programında kayıtlı ise kayıtları yapılmayacaktır.

1. 2022 DGS yerleştirme sonucunda Üniversitemize kayıt hakkı kazanan ve kesin kayıtlarını yaptıran öğrencilerin 19-23 Eylül 2022 tarihleri arasında https://obs.beu.edu.tr/oibs/ogrenci/login.aspx adresinden öğrenci girişi yaparak ders kayıtlarını yapmaları gerekmektedir.

1. 2022 DGS yerleştirme kayıt tarihleri arasında yükseköğretim kurumlarından mezun olamayanların kayıtları yapılmayacaktır. Ancak kayıt tarihinden sonra stajını tamamlama, bütünleme sınavı, tek ders sınavı vb. başararak mezuniyet hakkı elde eden önlisans öğrencileri, bu durumlarını belgelemeleri kaydıyla 2022-2023 eğitim- öğretim yılı bahar yarıyılı başlangıcına kadar 2022 DGS yerleştirme ile kayıt hakkı kazandıkları lisans programlarına kayıt yaptırabileceklerdir.