Üniversitemiz Kariyer Uygulama ve Araştırma Merkezi ve Girişimcilik ile Kariyer Öğrenci Kulübü ortaklığında "Bitlis TEKMER Öğrenci Paneli" düzenlendi.

Kariyer Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Doktor Öğretim Üyesi Şerafettin OKUTAN'IN açılış konuşması ile başlayan panelde bölgenin TEKMER onayı alan ilk üniversite olduğuna vurgu yapılan panelde konuşma yapan Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Necmettin Elmastaş, TEKMER ile Üniversitemizin AR-GE çalışmalarının merkezi olacağını söyledi. Rektör Elmastaş,  TEKMER’in girişimcileri üretime katkı sunmaya özendireceğini, aynı zamanda girişimcilerin üniversite imkanlarından faydalanacağını, teknolojik gelişmeler için de üniversitenin deneysel bir çalışma alanı olacağını ifade etti. "Uzman Görüşlerin Alınması" ve "Soru-Cevap" şeklinde iki kısımdan oluşan panelde; vizyonunu inovatif yöntem ve tekniklerden alan, temel hedefini yerel kalkınma ve teknolojik girişimcilik olarak belirleyen Bitlis Teknoloji Merkezi tanıtılarak faaliyet alanı ile ilgili bilgi verildi.

Başkanlığını Bitlis TEKMER Müdürü Nurdoğan OTO'nun yaptığı panelde; panelistler  Bitlis TEKMER Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Mustafa ATLI, Bitlis TEKMER Yönetim Kurulu Başkan Vekili Doç Dr. Yakup ŞAHİN, Bitlis TEKMER Yönetim Kurulu Üyesi Doç. Dr. Zeki UÇAR ve Bitlis TEKMER İcra Kurulu Üyesi Doç. Dr. Yusuf ÇINAR uzman görüşlerini bildirip öğrencilerden gelen soruları yanıtladı. Panel başkanı OTO ayrıca öğrencileri perşembe saat 11.00'de Teknoloji Merkezi'ne davet ederek kurumu özümsemeleri gerektiğine vurgu yaptı.

Üniversitemizin Doğu ve Güneydoğu'da bir ilki gerçekleştirerek; bölgenin TEKMER onayı alan ilk üniversitesi olması üzerinde duruldu. Öğrenci ve akademisyenlerden yoğun ilgi gören etkinlik plaket takdimi ile son buldu.