Teknofest 2022 Pardus 21 Hata Yakalama ve Öneri Yarışması Duyurusu

TEKNOFEST 2022 PARDUS 21 HATA YAKALAMA VE ÖNERİ YARIŞMASI

Teknofest 2022 kapsamında bu yıl ikincisi gerçekleştirilecek Pardus 21 Hata Yakalama ve Öneri Yarışması başlıyor. Başvurular 25 Şubat – 3 Haziran 2022 tarihleri arasında toplanacak.

TÜBİTAK ULAKBİM PARDUS Projesi, Teknofest 2022 kapsamında, Pardus’un en güncel sürümü için Hata Yakalama ve Öneri Yarışması düzenliyor. TÜBİTAK ULAKBİM ve Pardus Projesi’nin de kurucu üyelerinden olduğu Türkiye Açık Kaynak Platformu ve Bilişim Vadisi işbirliğiyle gerçekleştirilecek yarışmada ödüller, birinciye 15 bin TL, ikinciye 10 bin TL ve üçüncüye 7 bin 500 TL* olarak belirlendi.

Pardus kullanımının yaygınlaştırılması, Pardus’un 21 Mart 2022’de yayımlanması planlanan Pardus 21.2 sürümünün tanıtımı, Pardus ekosisteminin güçlendirilmesine katkı sağlanması ve yeni sürüm Pardus 21.2 üzerinde hata yakalama ve öneri katkısı alınması hedefiyle gerçekleştirilen yarışma; açık kaynak kodlu yazılımlara ilgi duyan, Pardus 21’i merak eden ve Pardus’a katkı sağlamak isteyen tüm öğrencilere açık olacak.

Katılımcılar yarışma dahilinde; işlevsel hatalar/öneriler, performans hataları/önerileri, kullanılabilirlik hataları/önerileri, güvenlik zafiyetleri ile yerelleştirme iyileştirme kategorilerinde başvurularını gerçekleştirebilecekleri gibi kendi farklı önerilerini de sunabilecek. Yarışmacıların hata/öneri talep girişleri; hata ve önerinin türüne, önem derecesine ve hata/öneriyle beraber çözümünün de iyi tanımlanmış olup olmadığına bakılarak değerlendirilecek. Yarışmacılar, önerdikleri çözüm için gerekli yamayı geliştirerek Pardus ekibiyle paylaşmaları halinde artı puan alabilecek.

Yarışma kapsamında her katılımcı en fazla 10 talep gönderilebilecek. Aynı katılımcı tarafından gönderilen taleplerden en az 2 tanesinin öneri olması gerekiyor. Her katılımcının gönderdiği tüm talepler arasından en yüksek puan alan 3 hata /öneri değerlendirmeye alınacak.

Teknofest 2022 Pardus öneri geliştirme ve hata yakalama yarışmasına nasıl katılabilirsiniz?

Katılımcıların www.teknofest.org adresine girerek 3 Haziran 2022’ye kadar başvurularını tamamlamaları gerekiyor. Yarışma kapsamında hata/öneri talep girişleri Pardus 21.2 sürümünün yayımlanmasıyla başlayacak. Katılımcılar, yarışma için belirtilen son tarih olan 3 Haziran’a kadar Pardus Destek Merkezi adresinden talep girişlerini tamamlayacak. Yarışmaya katılım bireysel olarak gerçekleştirilecek. Yarışma kapsamında her katılımcı en fazla 10 talep gönderilebilecek. Aynı katılımcı tarafından gönderilen taleplerden en az 2 tanesinin öneri olması gerekiyor. Her katılımcının gönderdiği tüm talepler arasından en yüksek puan alan 3 hata /öneri değerlendirmeye alınacak. Pardus 21 Hata Yakalama ve Öneri Yarışması’na katılım için detaylı bilgiye www.teknofest.org ve https://www.acikhack.com/ adreslerinden ulaşabilirsiniz.

Pardus 21 Hata Yakalama ve Öneri Yarışması sonuçları, 30 Ağustos – 4 Eylül 2022 tarihleri arasında düzenlenecek olan Teknofest 2022 sırasında duyurularak dereceye girenlere ödülleri verilecek.

* Derecelerin birden fazla katılımcı tarafından paylaşılması durumunda para ödülü katılımcılar arasında eşit dağıtılacaktır.

Not 1: Sevgili öğrencilerimiz Kariyer Uygulama ve Araştırma Merkezimiz web sayfamızın Etkinlikler Sekmesinde Yetenek Kapısından sizler için ücretsiz eğitimler ile ilgili bilgilendirmeler yapılmaktadır. Üniversitemiz Kariyer Merkezi Uygulama ve Araştırma Merkezi web sayfamızı takip etmeniz kariyerinize yol verebileceğiniz etkinlikler ile profesyonel eğitimler alabilirsiniz.

Not 2: Üniversitemiz Kariyer Uygulama ve Araştırma Merkezi web sayfamızın kısa linki olan BEÜ-Kariyer linkinin yerini öğrenmek için aşağıdaki resimden kontrol edebilirsiniz.