Üniversitemizde ‘’Kimin Hikayesini Yaşıyorsun’’ Adlı Konferans Düzenlendi

Bitlis Eren Üniversitesi Öğrenci Dekanlığı katkılarıyla hazırlanan ‘’Kimin Hikayesini Yaşıyorsun’’ adlı konferans, üniversitemiz Merkez Konferans Salonunda gerçekleştirildi.

Hasan Kalyoncu Üniversitesi İktisadi, İdari ve Sosyal Bilimler Fakültesi Psikoloji Bölümü Dr. Öğretim Görevlisi Mehmet Dinç’in konuşmacı olarak yer aldığı konferans, Dr. Öğr. Gör. Dinç’in biyografisinin okunmasıyla başladı.

Konferansın konusunu; ‘’İnsanlar bu hayatın içinde kendi hikayesini nasıl yaşar.” şeklinde özetleyen Dr. Dinç, konuşmasına Einstein’in sözünü alıntılayarak başladı ve ‘’Hayatı yaşamanın iki yolu vardır. Birincisi her şey mucize, ikincisi ise her şeye sıradan, öylesine bakarak aldığımız yoldur. Tercihimizle, hayatımızı mucize ya da sıradan yapmak kendi elimizde.’’ dedi.

Kendi hikayemizi yaşamanın ilk basamağını, kendini tanımanın oluşturduğunu belirten Dr. Dinç, “İradenizi kuvvetlendirin, kendinizi yönetebilin, insan ne kadar zevklerini ertelerse o kadar mutlu olur,. Mücadele etmekten, denemekten asla vazgeçmeyin.” tavsiyelerini salondaki dinleyicilerle paylaştı.

Dr. Mehmet Dinç, yaklaşık 1 saat süren konuşmasını ‘’Umutsuz ve karamsar olmaya hakkımız yok, umudu olan hayatta kalır.” sözleriyle bitirdi.

Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Koray Köksal, Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nurullah Ulutaş, Öğrenci Dekanı Doç. Dr. Ahmet Özdemir’in de katılım gösterdiği konferansa çok sayıda öğrenci katıldı.