Üniversitemiz Fen Edebiyat Fakültesinde Şair-Yazar Müştehir Karakaya Ağırlandı

Bitlis Eren Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Dekanlığı tarafından hazırlanan ‘’Şiir Dinletisi’’ Programı Şair Yazar Müştehir Karakaya tarafından gerçekleştirildi.

Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nurullah Ulutaş yaptığı açılış konuşmasında ‘’Yolu şiirden geçenlerle elbet bir yerde buluşacağız. Burada ki buluşma herkesin nasipleneceği türden değil. Çünkü şiiri, yalnızlar tercih eder, şairler ise zaten yalnızdır’’ dedi ve sözlerine Müştehir Karakaya’nın biyografisini ekledi.

Müştehir Karakaya yaptığı konuşmasında daha önce verdiği şiir dinletisi sözünü bugün gerçekleştirdiği için duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Şiir ve şiir yazma yolculuğundan bahseden Karakaya, ''Her akademisyen yazar olabilir ama şair olamaz şiir yazamaz. Edebi türleri bir basamak halinde üst üste koyarsak en üst sırada şiir yer alır. Çünkü şiir edebiyatın çatısıdır, ayrı bir ustalık gerektirir.’’ dedi.

Aristoya ait tanımlama olan, poetika şiirin 6 özelliğinden alıntı yapan Müştehir Karakaya daha sonra şiir dinletisiyle salondakilere bir dinleti sundu. Etkinliğe Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nurullah Ulutaş, Dekan yardımcıları, akademisyen ve birçok öğrenci katıldı.