Rektör Prof. Dr. Necmettin Elmastaş, Ahlat İlçesinde Düzenlenen “Kültürel Etkileşim ve Yöresel Yemekler ile Zanaatkar Eller Ahlat’ta” Festivaline Katıldı

Kültür ve Turizm Bakanlığının katkılarıyla Ahlat Belediyesi tarafından 25-27 Haziran tarihleri arasında düzenlenen Etkileşim ve Yöresel Yemekler ile Zanaatkar Eller Ahlat'ta Festivali Ahlat 1071 Millet Bahçesinde başladı.

Üniversitemiz Kanık Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu ile Ahlat Meslek Yüksekokulu standının da açıldığı festivale Rektörümüz Prof. Dr. Necmettin Elmastaş katıldı.

Mehteran gösterisi ile başlayan programa katılan ve bir konuşma yapan Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Vedat Demiröz, “Ahlat önemli bir yer. Müslüman Türklerin Anadolu'ya açılan kapısı. Burayı ilk yaptığımızda Türkiye'nin en büyük millet bahçelerinden biri olarak yapıldı ve Cumhurbaşkanımız ismini 1071 Millet Bahçesi olarak takdim etti. Ama şimdi Türkiye'nin her yerinde öyle büyük millet bahçeleri yapılıyor ki Ahlat'ımız kaçıncı sırada kaldı onu bilmiyorum. Çünkü Türkiye her gün çok gelişiyor. Son 2 yılda pandeminin etkisinden bütün dünya ülkeleri gibi bizler de etkilendik. Ama inşallah bu yıl sonuna kadar Türkiye yaşanan sıkıntıları giderecektir. Bunu biliyoruz. Ama 20 yıldan beri bu ülkeyi geldiği yerden bu güne kadar getiren, dünya ülkesi haline getiren, dünyada söz sahibi yapan bir dünya liderimiz var. Türkiye, dış politikada dünyaya sesini duyuran, savaşan ülkeleri bir masaya oturtan yeri geldiği zaman dünyanın 60 tane mağdur ülkesini yanına alan, onlara sahip çıkan lider bir ülke haline geldi.” diye konuştu.

Demiröz'ün ardından bir konuşma yapan Bitlis Valisi Oktay Çağatay, “Ahlat'ta, Bitlis'e her şey yakışıyor. Son dönemlerde devlet büyüklerimizin emek ve gayretleriyle bizler de çalışarak, Bitlis'i Türkiye'nin ve dünyanın yıldızı haline getirmeye çalışıyoruz. Bu yıldızların bir köşesi de diğer ilçelerimiz gibi Ahlat'tır. Gün geçmiyor ki Ahlat'ta bir etkinlik olmasın. İnşallah şenliğimiz hayırlı ve bereketli olur” dedi.

Türkiye Cumhuriyeti devletinin hiç olmadığı kadar garip sınavlardan geçtiğini ifade eden Ahlat Belediye Başkanı Abdulalim Mümtaz Çoban, “Türkiye bizimle beraber. Kuruluşun olduğu yerdeyiz. Bin yıl önceki başkentimizdeyiz. Bugün Türkiye'nin özellikle lezzet ustalarını size davet ettik. Anadolu lezzetlerini size ikram etsinler istedik.” diye konuştu.

Konuşmaların ardından etkinlikler halk oyunları, okçuluk ve sergi alanlarının gezilmesiyle devam etti.